MENU

Executari silite
Category

Oportunitatile de profit oferite de proprietatile obiect al executarilor silite

1147

Oportunitatile de profit oferite de proprietatile obiect al executarilor silite

Executari silite

July 16, 2015

 

Cum segmentul executarilor silite se remarca drept unul dintre cele mai dinamice ale pietei imobiliare, investitorii doresc sa afle beneficiile concrete ale acestor achizitii. Printre cele mai tentante oportunitati ale pietei executarilor silite pot fi mentionate

1. Principala motivatie a achizitiei de proprietati supuse executarilor silite este data de pretul cu 30-35% sub nivelul pietei.
2. Segmentul acestor proprietati se impune printr-o varietate deosebit de ofertanta, piata executarilor silite incluzand garsoniere, apartamente, case, vile, spatii comerciale, parcuri logistice si terenuri.
3. Majoritatea oferetelor de imobile supuse executarilor silite in segmentul rezidential atrag printr-o pozitionare ultracentrala sau intr-o zona premium.

pozitionare

 

 

 

 

 

 
4. Majoritatea proprietatilor din segmentul rezidential provin din ansambluri rezidentiale supuse executarii silite dupa ce dezvoltatorii proiectelor s-au regasit in imposibilitatea returnarii creditelor.
5. Pretul de vanzare proprietatilor ce fac obiectul executarii silite este stabilit de creditor prin expertiza unui evaluator, astfel incat sumele cerute nu vor prezenta vreun caracter speculativ.
6. Daca sunteti singurul participant la licitatie, puteti achizitiona proprietatea ce face obiectul executarii silite la pretul publicat in oferta de vanzare.
7. De asemenea, in situatia achizitei prin vanzare directa a proprietatilor supuse executarii silite, negocierea tranzactiei are loc cu banca.
8. Segmentul imobilelor ce fac obiectul executarii silite pot include si cladiri incluse in patrimoniul cultural, acest aspect intregind valoarea lor ca activ investitional
9. Indiferent de epoca de constructie, imobilele supuse executarii silite se regasesc intr-o stare de conservare foarte buna, acest aspect sustinand adoptarea lor ca garantii reale.

executari

Read article

5 ponturi pentru achizitia imobilelor aflate in executare silita

1893

5 ponturi pentru achizitia imobilelor aflate in executare silita

Executari silite

July 15, 2015

 

Dupa ce in ultimii ani in interiorul pietei se putea evidentia un anumit scepticism fata de imobilele aflate in executare silita, aceste proprietati incep a fi privite drept oportunitati. Imobilele aflate in executare silita se regasesc in general in propietatea bancilor sau a unor entitati precum asociatile de locatari. Potentialii cumparatori nu-si pot forma asteptari si cerinte prea definite, aceasta modalitate de achizitie neoferind o varietate de imobile cu aceleasi coordonate.

 

  1. Estimati-va bugetul

Propietatile aflate in executare silita sunt achizitionate la preturi cu mult inferioare pietei imobiliare, asadar reprezinta oricand o reala investitie. Cu toate acestea, inainte de a de a lua aceasta decizie, asigurati-va ca puteti incheia o astfel de tranzactie. Daca optati pentru un credit, acesta ar trebui aprobat in maxim 30 de zile de la pronuntarea castigarii tranzactiei.

Estimati-va bugetul

 

 

 

 

 

 

  1. Cercetati conexiunile

Din pacate, ofertele avantajoase cu imobile aflate in executare silita sunt lipsite de publicitate, cei interesati de astfel de tranzactii fiind nevoiti a contacta bancile sau birourile executorilor judecatoresti. Nu in ultimul rand, o resursa importanta fiind agentiile imobiliare ce preiau aceasta nisa.

Cercetati conexiunile

 

 

 

 

 

 

  1. Lasati-va surprinsi de oportunitati

Chiar daca interesul dvs este indreptat spre o anumita categorie de imobile, pregatiti-va sa fiti surprinsi de proprietati la care probabil nu va asteptati si care ar putea sa favorizeze proiectelor dvs. O astfel de oportunitate poate fi intalnita prin hotelurile aflate in executare silita.

Lasati-va surprinsi de oportunitati

 

 

 

 

 

 

 

  1. Verificati ce modalitati de achizitie va avantajeaza

 

Unele bunuri aflate in executare silita sunt scoase la vanzare prin licitatie publica, pretul estimativ pe care l-ati luat drept reper putand suferi modificari in situatia unui numar crescut de participanti. Daca totusi imobilul nu a prezentat interes pentru potentiali cumparatori, dvs fiind sigurul participant la licitati, nu vti putea negocia un pret inferior celui publicat.

In situatia in care optati pentru un imobil ce poate fi achizitionat prin vanzare directa, urmeaza sa negociati pretul acestuia cu banca si sa primiti acordul pentru tranzactie in urma unei intalniri a board-ului acesteia.

 

B

 

 

 

 

 

 

 

  1. Rezervati o suma pentru cautiune

Indiferent de modalitatea prin care doriti sa achizitionati respectiva propietate, rezervati-va 10% din pretul de vanzare pentru achitarea unei garantii ce vi se va restitui in cazul in care nu veti fi declarat adjudecant. In cazul in care ajungeti sa va bucurati de aceasta oportunitate, aveti obligativitatea de a achita diferenta din pret in 30 de zile.

 

Rezervati o suma pentru cautiune

 

 

Read article

Etapele cumpararii unor executari silite

1428

Etapele cumpararii unor executari silite

Executari silite

June 18, 2015

Care sunt pasii achizitiei unei proprietati supuse executarii silite?
Desi segmentul achizitiei imobilelor in executari silite se distinge drept unul dintre cele mai atractive din cadrul pietei imobiliare, multi potentiali clienti sunt inca sceptici cu privire la astfel de investitii, nefiind intocmai familiarizati cu procedura impusa de lege. Am analizat legislatia executarilor silite si am aflat care este cursul achizitiei unor astfel de proprietati:

1. Cercetarea pietei

Imobilele supuse executarii silite sunt publicate de catre banci, birourile executorilor judecatoresti dar si de catre companii imobiliare precum Regatta a carui portofoliu este directionat si inspre acest segment de piata.

Cercetarea pietei

 

 

 

 

 

 

2. Stabilirea bugetului
Intentia de achizitie a imobilelor aflate in executari silite se manifesta, sub dispozitiile legii, prin depunerea unei garantii de 10% din pretul de vanzare. In cazul in care nu sunteti declarat cumparator al proprietatii aflate in executari silite, aceasta suma se va inapoia.
Recomandabil  este sa nu va indreptati spre investitia in proprietati aflate in executari silite daca nu aveti siguranta obtinerii unei finantari in interiorul termenului de 30 de zile, pentru a evita astfel pierderea garantiei.

Stabilirea bugetului

 

 

 

 

 

 

3. Analizarea ofertei
Nu uitati ca legea interzice vizionarea anterior tranzactionarii a proprietatilor aflate in executari silite. Cu toate acestea, veti obtine totalitatea informatiilor relevante despre imobilul supus executarii silite.

Analizarea ofertei

 

 

 

 

 

 

4. Achizitia propriu zisa
Legea impune ca procedura de achizitie a imobilelor aflate in executari silite licitatia publica sau vanzarea directa.
In situatia in care sunteti unicul participant la licitatie, puteti achizitiona imobilul supus executarii silite la pretul publicat in oferta de vanzare.
Daca sunteti declarat cumparator al imobililui supus executarii silite, legea prevede achitarea diferentei de la garantia depusa pana la pretul de vanzare intr-un termen de 30 de zile.
Vanzarea directa a imobilelor supuse executarii silite presupune negocierea cu banca si aprobarea tranzactiei propriu zise.

Achizitia propriu zisa

 

 

Read article

Executari silite Bucuresti Regatta

1002

Ce investitii gasim pe piata de executari silite din Bucuresti

Executari silite, Executari silite - Apartamente, Executari silite - Case, Executari silite - Spatii comerciale, Executari silite - Terenuri, Executari silite Hale Industriale

February 13, 2015

Cu un pret cu 30-35% mai mic decat nivelul pietei, achizitia imobilelor aflate in executari silite in Bucuresti reprezinta o deosebita profitabilitate.

Am discutat alaturi de specialistii echipei de specialisti in imobiliare Regatta, singura companie imobiloara ce a infiintat un departament de exercutari silite despre oportunitatile investitionale oferite de aceasta piata in Bucuresti:

 

Imobilele aflate in executari silite in Bucuresti pot fi achizitionate conform legii prin doua modalitati: participarea la licitatie sau vanzarea directa. Indiferent de calea aleasa, legea impune depunerea unei garantii de 10% din pretul de vanzare al imobilului aflat in executare silita, suma ce se va inapoia persoanelor nedeclarate cumparatori. Diferenta de suma pana la pretul publicat va fi achitata de cumparatorul imobilului aflat in executare silita in Bucuresti intr-un termen de 30 de zile.

 

 

Segmentul rezidential: executari silite de apartamente, case si vile

 

Oferta de apartamentele executate silit in Bucuresti apartin in cele mai multe dintre cazuri ansamblurilor rezidentiale a caror dezvoltare nu a mai intalnit finantarea necesara, asadar, potrivit specialistilor Regatta, sunt riscuri minime sa apara neplacerile legate de evacuarea proprietarul.
In tot acest timp, majoritatea ofertelor de case si vile executate silit in Bucuresti au fost utilizate de sedii de birouri sau proiecte de catre societati intrate in incapacitate de plata, asadar aceste imobile se regasesc intr-o stare exceptionala de conservare.

 

 

Terenuri executate silit

 

Terenurile aflate in executari silite in Bucuresti sau in imprejurimile Capitalei pot permite atat constructii rezidentiale individuale sau colective, cat si dezvoltarea de centre comerciale destinate deservirii comunitatii unui cartier, de cladiri de birouri sau de parcuri logistice.
In oferta de terenuri aflate in executari silite in apropiere de Bucuresti sunt incluse de asemenea loturi intravilane.

 

 

Spatii comerciale executate silit

 

Specialistii Regatta remarca o oferta generoasa de spatii comerciale aflate in executari silite in Bucuresti, acestea putand fi atat individuale, cat si incluse atat in centre de dimensiuni mici, adaptate unei comunitati.
Ofertele de executari silite de spatii comerciale in Bucuresti ar trebui sa se recomande prin suprafata, deschidere stradala (vitrina), doua cai de acces principala, pentru deservirea clientilor si secundara, pentru comunicarea cu furnizorii si o evantuala sectiune pentru depozitarea marfurilor.

 

 

Parcuri logistice: Spatii hale sindustriale si depozite executate silit

 

Nu in ultimul rand, potrivit specialistilor Regatta, inclusiv parcurile logistice se pot regasi ca obiect al executarilor silite ca urmare a gradului in care recesiunea economica a afectat industria.
Ofertele de spatii hale industriale si depozite aflate in executari silite din Bucuresti sunt favorizate de o amplasare in impreujurimile Bucurestiului, cu o conexiune spre Soseaua de Centura, principalele drumuri nationale, autostrazi, gari marfare si chiar aeroport.


In cazul in care ati decis sa investiti intr-un parc logistic aflat in executare silita, acestea trebuie sa includa platforme betonate a caror capacitate permit accesul si stationarea TIR-urilor iar pentru operarea marfurilor rampe de acces, de o inaltime ce variaza intre 6 si 12m, cat si de distributia electricitatii la 220 si 450Kw.
Parcurile logistice aflate in executari silite in Bucuresti pot include spatii de prezentare (showroom), birouri sau chiar apartamente.

Read article

executari silite

1257

Executari silite vile in Bucuresti: 10 oportunitati

Executari silite, Executari silite - Case

February 12, 2015

Segmentul de executari silite in Bucuresti se distinge drept unul dintre segmentele cu cea mai puternica crestere pe piata imobiliara, iar vilele supuse acestor proceduri aduc unele dintre cele mai inspirate plasamente. Ofertele de executari silite de case si vile in Bucuresti pot fi achizitionate conform legii prin doua modalitati principale, respectiv licitatia publica si vanzarea directa.

Alaturi de specialistii echipei imobiliare din Bucuresti Regatta, singura companie imobiliara ce a infiintat propriul portofoliu dedicat executarilor silite am elaborat o lista de 10 oportunitati oferite de investitiile in vilele supuse acestor plasamente:

 

1. Potrivit specialistilor Regatta vilele executate silit din Bucuresti pot fi achizitionate la un pret cu 30-35% inferior nivelului pietei.
2. In cazul in care pentru o executare silita de casa / vila sunteti singurul participant la licitatie, va puteri bucura de o achizitie la pretul de vanzare publicat, neputand insa sa negociati o suma inferioara acestuia.
3. Reglementarile achizitilor imobilelor ce fac obiectul unor executari silite in Bucuresti, stipuleaza un termen de 30 de zile pentru achitarea integrala a pretului de vanzare a vilei dorite dupa ce ati depus, sub obligativitatea legii, o garantie de 10% din aceasta suma.
4. Specialistii Regatta Imobiliare din Bucuresti indica zonele ultracentrale si amplasarile premium rezidentiale drept localizari pentru majoritatea vilelor ce fac obiectul unor executari silite in Bucuresti.
5. Gazduind anterior sedii sau proiecte antreprenoriale intrate in incapacitate de plata, vilele executate silit se regasesc intr-o deosebita stare de conservare.
6. In ciuda tuturor preconceptiilor ce insotesc tranzactiile cu imobile aflate in executare silita, majoritatea vilelor ce fac obiectul acestei proceduri nu au avut destinatia de resedinta, asadar riscul neplacerilor aduse de evacuarea proprietarilor sunt reduse.
7. Intre vilele executate silit pot fi regasite inclusiv edificii ce se disting prin valoare culturala gratie epocii constructiei, stilului sub care au fost ridicate sau prestigiului semnaturii arhitectului.
8. Potrivit specialistilor Regatta, vilele executate silit pot fi valorificate atat sub destinatie rezidentiala, dar si convertite in sedii de birouri sau proiecte antreprenoriale. 
9. Specialistii Regatta disting vilele pozitionate in zone ultracentrale sau premium drept activele cu cel mai redus risc de depreciere in situatia unor fluctuatii ale pietei imobiliare.
10. Analistii confirma anul 2014 drept  cel de redresare a pietei imobiliare, printr-o crestere a cererii manifestata inca in contextul unor preturi constante, asadar prin achizitia cu mult sub nivelul pietei a vilelor aflate in executare silita, alegeti un plasament de exceptie pe termen mediu sau lung.

Read article

Licitatii executari silite in Bucuresti. Cum sa cumperi proprietati executate silit in Bucuresti.

Executari silite

July 17, 2014

Mult mai ieftine decat celelalte tipuri de imobile, ofertele de executari silite din Bucuresti sunt cautate deopotriva de persoanele fizice interesate sa cumpere proprietati executate silit mai ieftine, dar si de catre investitori. Stiute mai degraba ca licitatii sau executari silite, proprietatile recuperate de banci de la clientii ce nu-si mai pot achita creditele, executarile silite trezesc ori interesul, ori teama cumparatorilor. In continuare veti vedea procedurile de achizitonare a imobilelor executate silit si documentele necesate, informatiile fiind date de agentia imobiliara Regatta.

 

REGATTA: CELE MAI BUNE OFERTE DE EXECUTARI SILITE SUNT MAI GREU DE GASIT IN BUCURESTI

 

In general, ofertele cele mai bune pentru executarile silite din Bucuresti sunt negociate de banci inainte de a fi scoase pe piata, insa chiar si asa pot fi gasite apartamente executate silit , case executate silit sau terenuri la preturi foarte bune, in zone bune, chiar la jumatatea pretului cu care se vand in piata imobiliara din Bucuresti. Regatta este prima agentie imobiliara care a infiintat un departament de executari silite.

 

Pentru cei interesati in achizitionarea unui imobil executat silit, vom prezenta in continuare documentele necesare:

 

Pentru inscrierea la licitatia publica pentru imobilul executat silit este necesar sa se respecte urmatoarele proceduri:

1. Prezentarea dovezii de plata a garantiei de 10% din pretul de pornire al licitatiei pentru termenul respectiv, garantia putandu-se achita la orice sucursala a bancii in cauza.

2. Depunerea cererii de participare la licitatie, in care este necesara formularea unei oferte ferme de pret pentru imobilul executat silit.

3. Prezentarea unei copii dupa actul de identitate, in cazul persoanelor fizice, persoanele juridice prezentand o copie dupa certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului, decizie asociati, mandat pentru persoana care reprezinta societatea;

 

Desfasurarea unei licitatii pentru executari silite

 

Pretul de pornire al unei licitatii pentru un imobil executat silit este stabilit intr-o Publicatie de Vanzare, in lipsa unei oferte care sa contina un pret mai mare sau mai mic agreat de catre creditor. In cazul in care este prezent un singur licitator, pretul la care acesta poate adjudeca nu poate fi mai mic decat cel prevazut in Publicatia de Vanzare.

 

In cazul licitatiei unui bun imobil, persoana care si-a adjudecat imobilul executat silit trebuie sa achite pretul cu care a adjudecat in maxim de 30 de zile de la data licitatiei, in timp ce persoanele care au participat la licitatie, dar nu au fost declarate adjudecatari, pot solicita restituirea garantiei retinute de 10%.

Read article

Executarile silite sunt promovate si de agentiile imobiliare mai nou

Executari silite

May 22, 2014

Piata de executari silite asteapta o crestere spectaculoasa in 2014 dupa ce mai nou agentiile imobiliare se implica in promovarea imobilelor scoase la licitatii de banci. Potrivit Regatta Imobiliare, cea mai mare agentie imobiliara cu capital romanesc si prima care a infiintat Departamentul de Executari silite in Bucuresti, care promoveaza proprietatile tuturor bancilor din Romania, in 2014 se estimeaza o crestere de aproape 50% a pietei de imobile executate silit, pe fondul promovarii intense de care se bucura, precum si preturilor mult mai mici.

Regatta.ro promoveaza deja peste 300 de imobile executate, urmare a faptului ca piata executarilor din Bucuresti a crescut spectaculos in ultimii cinci ani odata cu inceperea crizei, datorita falimentelor firmelor, sau a imposibilitatii achitarii creditului de catre persoanele fizice.
Deschiderea bancilor catre acest fenomen in ceea ce priveste finantarea achizitiilor de bunuri executate silite a condus chiar la banci care ofera produse de creditare proprii, dar si imprumuturi prin programul “Prima Casa”.

Cei interesati sa achizitioneze executari silite in Bucuresti din proprii bani pot alege sa plateasca 50% din pretul bunului executat silit, diferenta urmand sa fie achitata mai apoi in decurs de un an de la adjudecarea imobilului executat.

In final, putem spune ca piata romaneasca de executari silite este plina de "ocazii imobiliar"promovate mai nou si de agentiile imobiliare, ceea ce va duce pe viitor la cresteri chiar mai spectaculoase decat cele inregistrate in anul 2014 de Regatta Imobiliare.

Read article

In 2014 s-a triplat numarul de executari silite in Bucuresti

Executari silite

May 22, 2014

Falimentele din anii trecuti au incarcat bancile cu sute de mii de active provenite din executarile silite, fapt ce aduce pe piata imobiliara din Bucuresti o serie "comori imobiliare" la preturi exceptionale. Numarul de oferte de executari s-a triplat in 2014 in Bucuresti, bancile facand tot posibilul sa-si transforme activele nemaintalnite in capital.

Procedurile de executare silita a firmelor incepute in anii trecuti s-au incheiat in mare parte in anul 2013 si 2014, fapt ce duce la o explozie a executarilor silite in Bucuresti, aparand astfel mii de oferte de apartamente, case, spatii comerciale, birouri si industriale, terenuri si hoteluri in cele mai selecte zone din Bucuresti si nu numai pe site-urile ce prezinta anunturi de imobile executate silit, precum Regatta.ro. De asemenea, preturile de vanzare pentru imobile executate silit in Bucuresti au scazut datorita avansarii in termenele de licitatii, acestea fiind oricum mult mai jos decat piata, ceea ce a dus la un pret sub 50% din valoarea lor pe piata.

Este bine de stiut ca cei care vor sa participe la o licitatie trebuie sa  depuna o garantie de 10% din pretul de pornire al licitatiei pentru imobilul aflat in executare silita, pe care o vor recupera in cazul in care nu castiga licitatia. De asemenea, oricine poate obtine gratuit detaliile pe Regatta.ro, putand discuta direct cu Adrian Lisaniuc, seful departamentului de Executari silite al Regattei.

Read article

Bancile concureaza pe piata de executari silite in Bucuresti

Executari silite

May 22, 2014

Bancile au inceput in 2014 campanie de executari silite si licitatii, dorind astfel sa valorifice bunurile imobile executate de la bucurestenii rau platnici. Principalii beneficiari de pe urma ofertelor in crestere de case si apartamente ieftine in Bucuresti sunt fara doar si poate investitorii cu fler in imobiliare, executarile silite fiind adevarate chilipiruri daca le comparam cu preturile pietei imobiliare din acest moment.

Pe langa banci, acum si agentiile imobiliare au pe site-urile proprii anunturi cu executari silite in Bucuresti, unde aveti avantajul ca puteti gasi proprietati de la mai multe banci, spre deosebire de site-ul unei singure banci, unde gasiti bunuri executate doar de acea banca. Prima agentie imobiliara care a deschis un astfel de departament este Regatta Imobiliare Bucuresti care detine in portofoliul propriu aproape 300 de imobile executate silit.

Si oferta de imobile executate silit a bancilor este cat se poate de cuprinzatoare in Bucuresti, de la apartamente cu 4 camere si suprafata de 90 mp, intr-un bulevard central la doar 80.000 euro, pana la case si vile de care au ca pret de vanzare mediu 85.000-90.000 euro. Daca doriti ceva inedit, oferta cuprinde chiar si case din lemn cu teren de 4000 mp, in judetul Arges si o livada de pomi fructiferi de 3.500 mp. Casa construita in 1996 si are o suprafata desfasurata la sol de 80 mp.

Un alt exemplu de afacere buna in oferta de executari silite a agentiei Regatta este un apartament cu 2 camere cu suprafata de 60 mp, situat pe strada Pincota din Bucuresti scos la licitatie pentru suma de 60.000 euro, care la al doilea termen va avea un pret de vanzare de doar 45.000 euro pentru acest apartament aflat in executare silita.

Cautare au si apartamentele la mare, Regatta avand un portofoliu un apartament de dimensiuni mari pe malul marii pentru suma de doar 80.000 euro, acest apartament avand 3 camere, situat la etajul 3 / P+4.

Read article

Executarile silite explodeaza in 2014

Executari silite

May 22, 2014

In ultimii cinci ani, executarile silite au explodat si se estimeaza ca in anul 2014 se va dubla fata de anul precedent. Piata de executari silit a crescut spectaculos in ultimii cinci ani de cand a inceput criza, datorita creditelor ce nu au mai putut fi platite deopotriva de persoanele fizice si juridice. Si reducerile sunt cat se poate de importante pentru casele si apartamentele executate silit, pretul mediu pentru un apartament in executare silita fiind de 45.000 euro, iar pentru case executate silit este 70.000 de euro, date furnizate de agentia Regatta Imobiliare.

Cumparatorii interesati de bunuri imobile executate silit trebuie neaparat sa vada oferte de executari silite la agentiile imobiliare cu departamente speciale de imobile executate silit. De asemenea, cei care doresc sa intre intr-o licitatie sa depuna garantia de 10% din valoarea imobilului pus in executare silita, suma care este restituita daca nu a fost adjudecata proprietatea de catre cumparator.

Anul 2014 a adus un o explozie de imobile executate silit, cele mai multe dintre executarile silite fiind apartamente, case si vile executate silit. Daca privim cel mai cuprinzator site Regatta Imobiliare ce contine proprietati executate silit, vedem ca numarul anunturilor a crescut dramatic in ultimul an, ajungand la 300 de proprietati executate silit numai in Bucuresti.

In acest an remarcam si un interes crescut al romanilor pentru executarile silite, in special in Bucuresti, unde deja avem cumparatori buni cunoscatori ai fenomenului, care cunosc piata executarilor, procedurile si chiar cumparatori care participa la mai multe licitatii. Bancile au colaboreaza si ele mult mai intens in ceea ce priveste vanzarea de bunuri executate silit, incheind contracte de reprezentare cu cele mai mari agentii imobiliare din Bucuresti, cum este si agentia imobiliara Regatta.

Noul Cod de Procedura Civila prevede faptul ca cei interesati de bunuri imobile executate silit au sansa de a achizitiona apartamente la jumatate de pret, sau chiar mai mult de atat.

Read article