MENU

Comments Off on Etapele cumpararii unor executari silite Executari silite

Etapele cumpararii unor executari silite

Etapele cumpararii unor executari silite

Care sunt pasii achizitiei unei proprietati supuse executarii silite?
Desi segmentul achizitiei imobilelor in executari silite se distinge drept unul dintre cele mai atractive din cadrul pietei imobiliare, multi potentiali clienti sunt inca sceptici cu privire la astfel de investitii, nefiind intocmai familiarizati cu procedura impusa de lege. Am analizat legislatia executarilor silite si am aflat care este cursul achizitiei unor astfel de proprietati:

1. Cercetarea pietei

Imobilele supuse executarii silite sunt publicate de catre banci, birourile executorilor judecatoresti dar si de catre companii imobiliare precum Regatta a carui portofoliu este directionat si inspre acest segment de piata.

Cercetarea pietei

 

 

 

 

 

 

2. Stabilirea bugetului
Intentia de achizitie a imobilelor aflate in executari silite se manifesta, sub dispozitiile legii, prin depunerea unei garantii de 10% din pretul de vanzare. In cazul in care nu sunteti declarat cumparator al proprietatii aflate in executari silite, aceasta suma se va inapoia.
Recomandabil  este sa nu va indreptati spre investitia in proprietati aflate in executari silite daca nu aveti siguranta obtinerii unei finantari in interiorul termenului de 30 de zile, pentru a evita astfel pierderea garantiei.

Stabilirea bugetului

 

 

 

 

 

 

3. Analizarea ofertei
Nu uitati ca legea interzice vizionarea anterior tranzactionarii a proprietatilor aflate in executari silite. Cu toate acestea, veti obtine totalitatea informatiilor relevante despre imobilul supus executarii silite.

Analizarea ofertei

 

 

 

 

 

 

4. Achizitia propriu zisa
Legea impune ca procedura de achizitie a imobilelor aflate in executari silite licitatia publica sau vanzarea directa.
In situatia in care sunteti unicul participant la licitatie, puteti achizitiona imobilul supus executarii silite la pretul publicat in oferta de vanzare.
Daca sunteti declarat cumparator al imobililui supus executarii silite, legea prevede achitarea diferentei de la garantia depusa pana la pretul de vanzare intr-un termen de 30 de zile.
Vanzarea directa a imobilelor supuse executarii silite presupune negocierea cu banca si aprobarea tranzactiei propriu zise.

Achizitia propriu zisa

 

 

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page