Alegerea unui spatiu comercial de inchiriat aduce noi oportunitati de valorificare a afacerii dvs daca o supuneti catorva reguli de baza. Iata care ar fi cele 10 porunci ale inchirierii cu eficienta a spatiilor comerciale:
1. Particularitatile afacerii dicteaza amplasarea
Recomandarea specialistilor companiei imobiliare Regatta este sa nu va concentrati strict pe zonele comerciale decat daca profitabilitatea proiectului dvs (ex un magazin de moda in franciza) depinde de aceasta expunere a spatiului. Deservirea comunitatilor din zonele rezidentiale asigura rentabilitate prin deschiderea catre o piata stabila.
2. Accesibilitatea spatiului comercial este esentiala afacerii
Unul dintre atributele deosebit de importante ale oferelor de spatii comerciale de inchiriat este traficul pietonal si auto, ce faciliteaza comunicarea proiectului cu publicul sau tinta. Nu uitati totodata sa va asigurati de accesibilitatea furnizorilor si a altor parteneri.
3. Nu ignorati beneficiile generatoarelor de trafic
Punctele ce ofera spatiilor comerciale aflate la inchiriat o deschidere exceptionala spre o piata potentiala sunt generatoarele de trafic, mai precis zonele cu o concentratie deosebita de vizitatori, cum ar fi cazul parcurilor, cladirilor de birouri sau campusurilor universitare.
4. Specificul proiectului alege deschiderea
Pretul unui spatiu comercial de inchiriat este puternic influentat de vitrina, o deschidere ce nu prezinta aceeasi utilitate pentru toate proiectele. Intre conceptele ce nu necesita o vitrina pot fi mentionate supermarket-urile.
5. Nu va temeti de concurenta, ci din contra
Specialistii Regatta va recomanda sa nu va lasati intimidati de prezenta unor competitori in proximitatea spatiului comercial pe care sa-l inchiriati, ci sa priviti aceste proiecte drept oportunitati ce indica o familiarizare a potentialilor clienti cu zona.
6. Analizati suprafata in functie de necesitati
Dincolo de sectiunile de expunere a marfii si de comunicare cu vizitatorii, suprafata unui spatiu comercial de inchiriat trebuie sa asigure inclusiv amenajarea birourilor sau a depozitelor.
7. Nu acceptati amenajarea proprietarului.
Multi proprietari sunt orientati inspre includerea investitiilor in amenajari in stabilirea pretului de inchiriere pentru spatiile comerciale. Nu va lasati influentati de decor, acesta trebuind sa reflecte identitatea vizuala a proiectului dvs. Mai mult decat atat, recomandarea specialistilor Regatta este sa va indreptati spre spatii comerciale "la rosu" sau aflate intr-o stare de neglijenta, astfel incat sa negociati un pret mai avantajos.
8. Calculati-va cu exactitate bugetul
Inchirierea unui spatiu comercial presupune atat pretul, cheltuielile cu dotarea si amenajarea si costurile de mentenanta, aspecte de care sa tineti cont in selectarea ofertei.
9. Cititi cu atentie clauzele contractului si negociati-le in favoarea dvs.
Atat pentru a va proteja de eventualele cresteri ale chiriei, de obligatia de evacurare anterior incetarii acordului sau de suportarea costurilor reparatiilor, negociati clauzele contractului anterior inchirierii spatiului comercial, va sfatuiesc specialistii Regatta.
Spre exemplu, una dintre mentiunile ce merita aduse in discutie este clauza de exclusivitate, mai precis interdictia proprietarului in cazul in care acesta detine toate spatiile comerciale dintr-o anumita zona de a inchiria unul dintre ele competitiei directe.
10. Nu va lasati descoperit in fata riscurilor
Pentru ca pierderile aduse de proiect sa nu capete dimensiuni mai mari in cazul inchiderii activitatii, negociati posibilitatea subinchirierii spatiului comercial pe perioada scadenta pana la incetarea contractului, va recomanda specialistii Regatta.