MENU

Comments Off on Executarile silite explodeaza in 2014 Executari silite

Executarile silite explodeaza in 2014

In ultimii cinci ani, executarile silite au explodat si se estimeaza ca in anul 2014 se va dubla fata de anul precedent. Piata de executari silit a crescut spectaculos in ultimii cinci ani de cand a inceput criza, datorita creditelor ce nu au mai putut fi platite deopotriva de persoanele fizice si juridice. Si reducerile sunt cat se poate de importante pentru casele si apartamentele executate silit, pretul mediu pentru un apartament in executare silita fiind de 45.000 euro, iar pentru case executate silit este 70.000 de euro, date furnizate de agentia Regatta Imobiliare.

Cumparatorii interesati de bunuri imobile executate silit trebuie neaparat sa vada oferte de executari silite la agentiile imobiliare cu departamente speciale de imobile executate silit. De asemenea, cei care doresc sa intre intr-o licitatie sa depuna garantia de 10% din valoarea imobilului pus in executare silita, suma care este restituita daca nu a fost adjudecata proprietatea de catre cumparator.

Anul 2014 a adus un o explozie de imobile executate silit, cele mai multe dintre executarile silite fiind apartamente, case si vile executate silit. Daca privim cel mai cuprinzator site Regatta Imobiliare ce contine proprietati executate silit, vedem ca numarul anunturilor a crescut dramatic in ultimul an, ajungand la 300 de proprietati executate silit numai in Bucuresti.

In acest an remarcam si un interes crescut al romanilor pentru executarile silite, in special in Bucuresti, unde deja avem cumparatori buni cunoscatori ai fenomenului, care cunosc piata executarilor, procedurile si chiar cumparatori care participa la mai multe licitatii. Bancile au colaboreaza si ele mult mai intens in ceea ce priveste vanzarea de bunuri executate silit, incheind contracte de reprezentare cu cele mai mari agentii imobiliare din Bucuresti, cum este si agentia imobiliara Regatta.

Noul Cod de Procedura Civila prevede faptul ca cei interesati de bunuri imobile executate silit au sansa de a achizitiona apartamente la jumatate de pret, sau chiar mai mult de atat.

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page