MENU

Comments Off on 5 ponturi pentru achizitia imobilelor aflate in executare silita Executari silite

5 ponturi pentru achizitia imobilelor aflate in executare silita

5 ponturi pentru achizitia imobilelor aflate in executare silita

 

Dupa ce in ultimii ani in interiorul pietei se putea evidentia un anumit scepticism fata de imobilele aflate in executare silita, aceste proprietati incep a fi privite drept oportunitati. Imobilele aflate in executare silita se regasesc in general in propietatea bancilor sau a unor entitati precum asociatile de locatari. Potentialii cumparatori nu-si pot forma asteptari si cerinte prea definite, aceasta modalitate de achizitie neoferind o varietate de imobile cu aceleasi coordonate.

 

  1. Estimati-va bugetul

Propietatile aflate in executare silita sunt achizitionate la preturi cu mult inferioare pietei imobiliare, asadar reprezinta oricand o reala investitie. Cu toate acestea, inainte de a de a lua aceasta decizie, asigurati-va ca puteti incheia o astfel de tranzactie. Daca optati pentru un credit, acesta ar trebui aprobat in maxim 30 de zile de la pronuntarea castigarii tranzactiei.

Estimati-va bugetul

 

 

 

 

 

 

  1. Cercetati conexiunile

Din pacate, ofertele avantajoase cu imobile aflate in executare silita sunt lipsite de publicitate, cei interesati de astfel de tranzactii fiind nevoiti a contacta bancile sau birourile executorilor judecatoresti. Nu in ultimul rand, o resursa importanta fiind agentiile imobiliare ce preiau aceasta nisa.

Cercetati conexiunile

 

 

 

 

 

 

  1. Lasati-va surprinsi de oportunitati

Chiar daca interesul dvs este indreptat spre o anumita categorie de imobile, pregatiti-va sa fiti surprinsi de proprietati la care probabil nu va asteptati si care ar putea sa favorizeze proiectelor dvs. O astfel de oportunitate poate fi intalnita prin hotelurile aflate in executare silita.

Lasati-va surprinsi de oportunitati

 

 

 

 

 

 

 

  1. Verificati ce modalitati de achizitie va avantajeaza

 

Unele bunuri aflate in executare silita sunt scoase la vanzare prin licitatie publica, pretul estimativ pe care l-ati luat drept reper putand suferi modificari in situatia unui numar crescut de participanti. Daca totusi imobilul nu a prezentat interes pentru potentiali cumparatori, dvs fiind sigurul participant la licitati, nu vti putea negocia un pret inferior celui publicat.

In situatia in care optati pentru un imobil ce poate fi achizitionat prin vanzare directa, urmeaza sa negociati pretul acestuia cu banca si sa primiti acordul pentru tranzactie in urma unei intalniri a board-ului acesteia.

 

B

 

 

 

 

 

 

 

  1. Rezervati o suma pentru cautiune

Indiferent de modalitatea prin care doriti sa achizitionati respectiva propietate, rezervati-va 10% din pretul de vanzare pentru achitarea unei garantii ce vi se va restitui in cazul in care nu veti fi declarat adjudecant. In cazul in care ajungeti sa va bucurati de aceasta oportunitate, aveti obligativitatea de a achita diferenta din pret in 30 de zile.

 

Rezervati o suma pentru cautiune

 

 

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page