MENU

Proiecte Imobiliare
Category

Tranzacție de 47 milioane Euro pentru a doua clădire din Green Court Bucharest

3233

Tranzacție de 47 milioane Euro pentru a doua clădire din Green Court Bucharest

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Globalworth Real Estate Investments Ltd a achiziționat de la Skanska clădirea B din Green Court Bucharest pentru aproximativ 47 milioane Euro, tranzacția având ca termen al patrulea semestru din 2015.

Localizat în cel mai nou centru de afaceri al Capitalei, proiectul de birouri clasa A dezvoltat de Green Court Bucharest a fost dat in folosinta in aprilie 2015.
Cu un grad al ocupării de 80% clădirea B ce dispune de o suprafață inchiriabilă de circa 18,600 mp are drept chiriași companii precum Sanofi Romania, Adecco Romania, Carrefour Romania, Colgate Palmolive Romania, RINF Outsourcing Solutions.

“Imi face placere sa anunt vanzarea celei de-a doua cladiri din Green Court Bucharest, la doar un an de la prima tranzactie.(..) Doresc sa multumesc Globalworth pentru colaborare şi procesul profesional de vanzare, precum şi consultantilor noştri legali şi de real estate: Peli Filip şi CBRE.”, spune Marcin Łapiński, Presedinte Skanska Property Romania.

“Suntem incantati ca ne putem continua parteneriatul cu Skanska in Romania cu achizitia cladirii B din proiectul Green Court Bucharest.”, declara Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

 

 

http://encompassme.com/ro/skanska-vinde-cea-de-a-doua-cladire-din-bucuresti-cu-47-milioane-euro/post.html

Read article

Forte Partners

3392

Investitie de 10 milioane Euro intr-o noua cladire de birouri dezvoltata de Forte Partners

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

O investiție de 10 milioane, noul proiect Forte Partners este reprezentat de o clădire de birouri de 8.000 mp localizată la intersecția șoselei Stefan cel Mare cu stradă Tunari. Proiectul ce include 9 etaje, dispunând de două subsoluri are ca termen de finalizare trimestrul al treilea al anului viitor. Cu o suprafață de 865 mp per nivel și 158 de locuri de parcare (88 subterane si 70 supraterane), proiectul va avea la parter un spațiu de 261 mp cu o destinație de retail.

Forte Partners a apelat la Lauster & Radu, un birou de arhitectura din New York a cărui semnătură poate fi distinsă pe piața locală pe diverse centre de birouri, cum ar fi: sediul Petrom, Coca Cola sau Procter & Gamble. Antreprenorul general al proiectului este compania ACMS.
http://encompassme.com/ro/forte-partners-investeste-10-milioane-de-euro-intr-o-cladire-de-birouri-din-bucuresti/post.html

Read article

ParkLake

1658

ParkLake – cel mai nou mall din București, o investiție de 180 milioane Euro

Ponturi comerciale, Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Un proiect de parteneriat între Sonae Sierra şi Caelum Development, ParkLake Plaza se află în plină fază a construcție pe locul fostei baze sportive Spartac din cartierul Titan, o parte importantă a structurii fiind deja ridicată.

Faza de construcție a proiectului cu o fundație de 70.000 de metri pătraţi se află în plin avânt, utilajele având o activitate inclusiv noaptea.
Găzduind 200 de magazine, ParkLake va fi deschis publicului în primăvara anului viitor. Investiţia se ridică la circa 180 de milioane de euro.
În luna iulie mall-ul prezenta un grad al ocupării de 70%, între ancore numărându-se Carrefour, H&M sau Zara.

 

http://m.zf.ro/constructii-imobiliare/o-investitie-de-180-mil-euro-prinde-contur-muncitorii-lucreaza-la-foc-automat-pentru-parklake-cel-mai-nou-mall-din-bucuresti-14878479

Read article

Un nou magazin Lidl la Hunedoara

1080

Un nou magazin Lidl la Hunedoara

Ponturi comerciale, Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Pe data de 12 noiembrie, Lidl va inaugura un nou magazin la Hundoara pe strada Mihai Viteazul.
Cu o suprafata de 1200 mp, Lidl dispune de 100 de locuri de parcare.
În România Lidl deține o rețea de 190 magazine.
Cu o prezență în 26 de țări, lanțul german Lidl deține în jur de 10 000 de magazine și 100 de centre logistice.

 

http://www.encompassme.com/ro/lidl-va-deschide-o-noua-unitate-la-hunedoara/post.html

Read article

Doua cladiri birouri Timpuri Noi stabilit pentru 2017

963

Termen de livrare pentru două clădiri de birouri din Timpuri Noi stabilit pentru 2017

Inchirieri Birouri, Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Timpuri Noi Square proiect imobiliar mixt Vastint a fost inaugurat ieri prin prima piatră de temelie. Dezvoltatorul, parte a diviziei imobliare a grupului Inter Ikea a anunțat drept termen de de livrare pentru două clădiri de birouri începutul lui 2017. Construit la fosta fabrica Timpuri Noi, proiectul include o suprafață de până la 100.000 mp de spații de birouri. Compusă din trei clădiri de înălțime medie, cu o suprafață totală închiriabilă de 50.000 mp de spații de birouri clasa A, prima fază prezintă inclusiv 3.000 mp de spații comerciale integrate într-o esplanadă. Parte a proiectului imobiliar mixt, Timpuri Noi Square va include și o zonă rezidențială verde cu o suprafață de până la 50.000 mp.

 

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/190822/primele-doua-cladiri-de-birouri-de-la-timpuri-noi-livrate-in-2017.html

Read article

175 milioane Euro pentru construcția a 7000 de locuințe ANL

766

175 milioane Euro pentru construcția a 7000 de locuințe ANL

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Guvern a aprobat memorandumul privind Acordul-cadru pentru împrumutul în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Această finanțare va acoperi o parte importantă din suma de 250 de milioane de euro estimată ca fiind costul total net al proiectului. Aportul statului român este în valoare de 75 de milioane de euro 37,5 milioane de euro fiind contribuția Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) și 37,5 milioane de euro reprezentând sume alocate în bugetele locale (terenuri şi viabilizări).
Biroului de presă a Guvernului a transmis printr-un comunicat că “Suma este destinată implementării proiectului privind construcţia de locuinţe, destinate închirierii, pentru persoanele/familiile tinere. Perioada de implementare a Proiectului este de 5 ani, respectiv 2016-2020. Proiectul privind construcţia de locuinţe sociale pentru persoanele/familiile tinere are în vedere construirea a circa 6.990 de locuinţe destinate închirierii de către persoane/familii tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani la data depunerii cererii, care nu au posibilitatea achiziţionării/închirierii unei locuinţe de pe piaţa liberă.

 

http://m.zf.ro/business-construct/anl-va-beneficia-de-175-milioane-euro-de-la-bdce-pentru-constructia-a-aproximativ-7-000-de-locuinte-14872469

 

Read article

Centrul comercial Mercur Craiova

1097

Renovarea și modernizarea centrului comercial Mercur Craiova

Ponturi comerciale, Proiecte Imobiliare

November 11, 2015

Centrul Comercial Mercur Craiova a fost închis începând cu data de 1 Septembrie 2015 pentru a fi supu unor lucrări de modernizare ce se vor extinde până la jumătatea anului viitor.

Lucrările vor viza spre modernizare o suprafață comercială de circa 12.000 mp din cea construită desfăşurată de 24.000 mp.
Conform programului de reinventare aprobat de MERCUR SA, antreprenorul Vitalis Consulting va urma lucrari vor fi abordate pentru interior cât și pentru exterior, incluzând reconfigurarea spatiilor comerciale şi a cailor de circulaţie pentru clienţi, crearea zonei de distracţie şi petrecere a timpului liber, modernizarea designului interior, iar pe de alta parte modernizarea fatadei si construirea unei parcari de 300 de locuri.

http://encompassme.com/ro/centrul-comercial-mercur-un-nou-proiect-coordonat-de-catre-vitalis-consulting/post.html

Read article

Fabrică de 18.000 mp - proiectul companiei germane Guntner la Sibiu

1113

Fabrică de 18.000 mp – proiectul companiei germane Guntner la Sibiu

Ponturi comerciale, Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Cu un termen de finalizare a lucrărilor de construcție stabilit pentru primăvara anului 2016, proiectul Guntner dezvoltat la Sibiu a implicat o investiție de 20 milioane de euro potrivit presei locale.

“Noua fabrica din Sibiu, Romania, va fi construita special pentru a produce sisteme de racire comerciale si ne va permite sa satisfacem cererea In crestere pentru astfel de unitati eficiente energetic si silentioase“, spune Robert Gerle, managing director al Guntner într-un comunicat de presa.

Având la dispoziție o suprafață de 40.000 mp, reprezentanții companiei nu exclud posibilitatea extinderii fabricii din Sibiu in viitor.
http://encompassme.com/ro/investitie-de-20-milioane-de-euro-intr-o-fabrica-din-sibiu/post.html

Read article

Efervescenţă în sectorul rezidenţial. Se încinge piaţa imobiliară în Bucureşti

194

Numărul locuințelor livrate cu 50% mai mare ca în 2008

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Datele furnizate de Institu­tul Naţional de Statistică indică primul se­mes­tru al anului o creștere cu 45% a numărului de lo­cuinţe finali­zate în Capita­lă com­pa­rativ cu aceeaşi perioadă în 2008. Dacă pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost înregistrate aproape 4.800 de locuinţe finalizate, în zona de Vest a țării au fost livrate 1.800 unități, confirmând un plus de 11% față de primele șase luni ale 2008. Pentru Moldova și zona de Est se remarcă însă o scădere cu 24% faţă de primul se­mes­tru al lui 2008, o evoluție contrară statisticilor ce indicau un număr superior de locuinţe livrate în Moldova față Bucureştiul şi judeţul Ilfov în ultimul an de boom. În tot acest timp, centrul țării se apropie de valorile înregistrate în 2008. În primele nouă luni ale lui 2015 au fost eliberate peste 30.500 de autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, un număr în creştere cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul confirmă o scădere a autorizaţilor de construire pentru Bucureşti, însă regiunea de sud-est, de nord-est şi de sud (Muntenia) au înregistrat o creştere importantă în perioada ianuarie-septembrie.

http://m.zf.ro/eveniment/efervescenta-in-sectorul-rezidential-se-incinge-piata-imobiliara-in-bucuresti-numarul-locuintelor-livrate-mai-mare-cu-50-ca-in-2008-14865992

Read article

Proiect rezidential de 10 milioane Euro în zona Păcii

181

Proiect rezidential de 10 milioane Euro în zona Păcii

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Localizat în apropiere de stația de metrou Păcii, ansamblul rezidențial Rotar Park Residence a intrat în faza de constructie. Proiectul dezvoltat de Rotar Residence include 5 blocuri cu 12 scări și 1300 de apartamente. O investiție de peste 10 milioane de euro, proiectul va implica in patru faze, dintre care prima va acoperi potrivit reprezentanților dezvoltatorului două scări cu 284 de apartamente.
http://encompassme.com/ro/au-inceput-lucrarile-de-constructie-pentru-rotar-park-residence/post.html

Read article