MENU

Stiri Imobiliare
Category

Tranzacție de 47 milioane Euro pentru a doua clădire din Green Court Bucharest

3233

Tranzacție de 47 milioane Euro pentru a doua clădire din Green Court Bucharest

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Globalworth Real Estate Investments Ltd a achiziționat de la Skanska clădirea B din Green Court Bucharest pentru aproximativ 47 milioane Euro, tranzacția având ca termen al patrulea semestru din 2015.

Localizat în cel mai nou centru de afaceri al Capitalei, proiectul de birouri clasa A dezvoltat de Green Court Bucharest a fost dat in folosinta in aprilie 2015.
Cu un grad al ocupării de 80% clădirea B ce dispune de o suprafață inchiriabilă de circa 18,600 mp are drept chiriași companii precum Sanofi Romania, Adecco Romania, Carrefour Romania, Colgate Palmolive Romania, RINF Outsourcing Solutions.

“Imi face placere sa anunt vanzarea celei de-a doua cladiri din Green Court Bucharest, la doar un an de la prima tranzactie.(..) Doresc sa multumesc Globalworth pentru colaborare şi procesul profesional de vanzare, precum şi consultantilor noştri legali şi de real estate: Peli Filip şi CBRE.”, spune Marcin Łapiński, Presedinte Skanska Property Romania.

“Suntem incantati ca ne putem continua parteneriatul cu Skanska in Romania cu achizitia cladirii B din proiectul Green Court Bucharest.”, declara Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

 

 

http://encompassme.com/ro/skanska-vinde-cea-de-a-doua-cladire-din-bucuresti-cu-47-milioane-euro/post.html

Read article

Forte Partners

3392

Investitie de 10 milioane Euro intr-o noua cladire de birouri dezvoltata de Forte Partners

Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

O investiție de 10 milioane, noul proiect Forte Partners este reprezentat de o clădire de birouri de 8.000 mp localizată la intersecția șoselei Stefan cel Mare cu stradă Tunari. Proiectul ce include 9 etaje, dispunând de două subsoluri are ca termen de finalizare trimestrul al treilea al anului viitor. Cu o suprafață de 865 mp per nivel și 158 de locuri de parcare (88 subterane si 70 supraterane), proiectul va avea la parter un spațiu de 261 mp cu o destinație de retail.

Forte Partners a apelat la Lauster & Radu, un birou de arhitectura din New York a cărui semnătură poate fi distinsă pe piața locală pe diverse centre de birouri, cum ar fi: sediul Petrom, Coca Cola sau Procter & Gamble. Antreprenorul general al proiectului este compania ACMS.
http://encompassme.com/ro/forte-partners-investeste-10-milioane-de-euro-intr-o-cladire-de-birouri-din-bucuresti/post.html

Read article

Crestere cu 10 procente apartamente Bucuresti

3155

Creștere cu 10% a prețurilor pentru apartamente în ultimul an

Stiri Imobiliare, Vanzari Apartamente

November 11, 2015

Luna octombrie a înregistrat la nivelul întregii țări un preţul mediu de 980 de euro/mp cerut pentru apartamente, valoare ce deși prezintă o scăredere de 52,4% față de martie 2008, reflectă o evoluție de 10% potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro.

Piața regăsită în primele şase mari oraşe din ţară, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Iaşi indică preţul drept criteriul determinant pentru achiziţia unei locuinţe (pentru 75% dintre potenţialii cumpărători), urmat de zonă (în proporţie de 57%) şi confort (pentru 37%).
Un procent de 24% dintre respondenţi consideră vechimea imobilului drept un alt atribut ce poate fi luat în considerare pentru achiziţia unei locuinţe.
Pentru imobilele vechi, finalizate înainte de 1977, cumpărătorii se îndreaptă în special spre apartamentele două camere (46%), următoarea alegere fiind dată de cele cu trei camere (36%), în timp ce garsonierele şi locuinţele cu patru camere şi mai mult deţin câte o cotă de 9% din total.
http://m.zf.ro/eveniment/preturile-apartamentelor-au-crescut-cu-10-anul-acesta-14880192

Read article

Un nou magazin Mega Image pe Barbu Văcărescu

3149

Un nou magazin Mega Image pe Barbu Văcărescu

Ponturi comerciale, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Pentru cel de-al treilea concept store al său, Mega Image a ales unul dintre cele mai dinamice centre ale mediului business. Astfel, noul magazin in zona Barbu Vacarescu Mega Image cuprinde o suprafata de 1581 mp, fiind localizat in apropiere se statia de metrou Aurel Vlaicu.

Cel de-al treilea concept store Mega Image completează totodată rețeaua belgiană la 422 de unități.

 

http://encompassme.com/ro/mega-image-deschide-un-magazin-in-zona-barbu-vacarescu/post.html

Read article

Un nou supermarket Carrefour în Târgu Jiu

1701

Un nou supermarket Carrefour în Târgu Jiu

Ponturi comerciale, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Cel de-al patrulea supermarket in Targu Jiu completează rețeaua Carrefour Market la 102 unități. Cu o suprafață de 370 mp, noul supermarket oferă o gamă de aproximativ 4.500 de produse.

Rezultatele financiare pentru primul semestru al lui 2015 arată pentru Carrefour România o creștere a cifrei de afaceri de 2,3 miliarde de lei, reflectând o evoluție cu 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
http://encompassme.com/ro/carrefour-deschide-un-nou-supermarket-in-targu-jiu/post.html

Read article

CTPark Bucharest West

1741

Quehenberger Logistics a închiriat 19.450 mp în proiectul CTPark Bucharest West

Stiri Imobiliare

November 11, 2015

CTPark Bucharest West a atins un grad de ocupare de aproape 100% grație contractului de inchiriere semnat cu Quehenberger Logistics. Compania de logistica a ales un spatiu de 19.450 mp în doua cladiri din proiectului dezvoltat de CTP. Data receptiei pentru spatiul din clădirea BUW 7 este stabilită pentru 1 februarie 2016, în timp ce cel din corpul BUW 8 va fi preluat pe 15 octombrie 2016.
“Quehenbeger este un partener traditional al CTP în Republica Ceha si CTP este bucuros sa extinda acest parteneriat si în Romania. Achizitionarea portofoliului Prologis în Romania înseamna ca acum CTP este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata. Interesul nostru si al chiriasilor nostri continua sa creasca pentru piata romaneasca”, afirmă Remon Vos, CEO CTP.

Read article

ParkLake

1658

ParkLake – cel mai nou mall din București, o investiție de 180 milioane Euro

Ponturi comerciale, Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Un proiect de parteneriat între Sonae Sierra şi Caelum Development, ParkLake Plaza se află în plină fază a construcție pe locul fostei baze sportive Spartac din cartierul Titan, o parte importantă a structurii fiind deja ridicată.

Faza de construcție a proiectului cu o fundație de 70.000 de metri pătraţi se află în plin avânt, utilajele având o activitate inclusiv noaptea.
Găzduind 200 de magazine, ParkLake va fi deschis publicului în primăvara anului viitor. Investiţia se ridică la circa 180 de milioane de euro.
În luna iulie mall-ul prezenta un grad al ocupării de 70%, între ancore numărându-se Carrefour, H&M sau Zara.

 

http://m.zf.ro/constructii-imobiliare/o-investitie-de-180-mil-euro-prinde-contur-muncitorii-lucreaza-la-foc-automat-pentru-parklake-cel-mai-nou-mall-din-bucuresti-14878479

Read article

Un nou magazin Lidl la Hunedoara

1080

Un nou magazin Lidl la Hunedoara

Ponturi comerciale, Proiecte Imobiliare, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Pe data de 12 noiembrie, Lidl va inaugura un nou magazin la Hundoara pe strada Mihai Viteazul.
Cu o suprafata de 1200 mp, Lidl dispune de 100 de locuri de parcare.
În România Lidl deține o rețea de 190 magazine.
Cu o prezență în 26 de țări, lanțul german Lidl deține în jur de 10 000 de magazine și 100 de centre logistice.

 

http://www.encompassme.com/ro/lidl-va-deschide-o-noua-unitate-la-hunedoara/post.html

Read article

O crestere cu 2,5 procente in activele Erste Group

796

O creștere cu 2,5% în activele Erste Group

Stiri Imobiliare

November 11, 2015

Rezultatele primelor nouă luni ale anului 2015 arată pentru Erste Group o majorare a activelor cu 2,5% față de anului trecut ca urmare a revenirii creditării. Astfel, activele Erste Bank au ajuns la 201,2 miliarde Euro.
“Profitul semnificativ de 764,2 milioane euro raportat în primele nouă luni din 2015 a fost susţinut de mai multe evoluţii pozitive: creştere peste aşteptări a creditării cu 3,1%, costuri de risc mai reduse şi efecte extraordinare limitate comparativ cu anul trecut”, a declarat Andreas Treichl, CEO, Erste Group.

 

http://www.encompassme.com/ro/erste-group-isi-majoreaza-activele-cu-2-5/post.html

Read article

Leroy Merlin a decis inchiderea magazinului din Pitesti

1102

Leroy Merlin a decis inchiderea magazinului din Pitesti

Ponturi comerciale, Stiri Imobiliare

November 11, 2015

După închiderea în luna ianuarie a uneia dintre unitățile Baumax preluate de grup, Leroy Merlin a decis aplicarea aceleiași măsuri și pentru unul dintre magazinele proprii.
Argumentele ce motivează această decizie sunt date de performanțele modeste a magazinului din Pitești, raportat la celelalte unități deschise de lanțul francez în țară. Dincolo de vânzările slabe, magazinul nu atingea un trafic eficient, care să-I justifice operarea.
Proprietarii analizează totodată și perspectiva inchiderii altor două magazine ca urmare a vânzărilor modeste.
Cele mai bune rezultate sunt înregistrate la magazinul Leroy Merlin din Chitila, acesta generând 30% din vânzările întregii rețele.

 

http://www.encompassme.com/ro/leroy-merlin-inchide-magazinul-din-pitesti/post.html

Read article