Oferta de spatii comerciale de inchiriat din Bucuresti este directionata spre companii sau antreprenori din varii domenii pentru desfasurarea propriei activitati, dar cu toate acestea, anumite strategii ingenioase de profit se bazeaza pe subinchirierea unor portiuni din respectiva suprafata, organizatorul acestor concepte asigurand utilarea si bineinteles, promovarea. Iata cateva sugestii pentru o exploatare alternativa a spatiilor comerciale inchiriate:
Taraba
Una dintre surprizele atractive intalnite intr-un magazin sau chiar si un restaurant este data de tarabele ce vand diverse bunuri de mici dimensiuni. Specialistii companiei imobiliare Regatta au observat ca optiunea inchirierii unui astfel de concept de distributie este preferat de antreprenorii aflati la etapa de infiintare a proiectului, inchirierea unui intreg spatiu comercial depasindu-le necesitatile de suprafata. Mai mult decat atat, in special prin produse sau servicii complementare (bijuterii intr-un magazin sau vinuri intr-un restaurant sau concept take away) inchirierea unei tarabe in incinta unui spatiu comercial poate atrage mult mai usor piata carora acestia se adreseaza.
Alaturi de tarabe, in interiorul spatiilor comerciale inchiriate mai pot fi intalnite rafturi sau o mica sectiune delimitata, cum ar fi cea pentru biroul unor invelitori profesionisti de cadouri sau a unei florarii.
Sub acelasi regim, un spatiu comercial inchiriat poate gazdui un car mobil precum cele pentru dulciuri.
Magazin multibrand
In special daca doriti contactarea unor brand-uri locale, ati putea sa adunati sub aceeasi cupola mai multe marci din domenii complementare, urmand ca fiecare sa achite un pret pentru standul ocupat intr-un spatiu comercial.
Nu uitati totusi ca principalul atribut ce defineste un magazin multibrand este tocmai coerenta ofertei atat din punct de vedere al preturilor de vanzare, cat si din perspectiva clientilor vizati.
Profesionisti freelance
Un concept precum un salon de infrumusetare sau un take away poate aduna mai multi profesionisti, care sa inchirieze o portiune din spatiul comercial (spre exemplu un scaun de coafor sau o masa de manichiura pentru un salon sau un stand pentru dulciuri sau de inghetata pentru un takeaway) urmand sa-si pastreze incasarile din activitatea proprie. In timp ce chiriasul spatiului comercial obtine venituri din subinchiriere doar investind in mobilier si fara a exercita un proiect antreprenorial, activitatea profesionistilor va fi sustinuta prin servicii complementare si prin recomandarile venite de la referenti.
Targuri
Indiferent de specific, ce poate atinge domenii variate precum turism, publicistica, moda, artizanat sau gastronomie, targurile reprezinta unul dintre cele mai populare evenimente socio-culturale, adesea asteptate de-a lungul unui an sau al unul sezon. Organizarea unui targ presupune inchirierea pe o scurta durata a unei locatii, chiar un spatiu comercial ce beneficiaza de o alta destinatie in mod curent -restaurant, magazin- si subinchirierea catre diverse entitati ce se incadreaza in respectivul specific (edituri, agentii, designeri, s.a.m.d). Pentru a incuraja prezenta acestora la targ veti alege un pret avantajos, care sa le asigure profitabilitate prin participare, in timp ce sumele obtinute de la acestia vor acoperi costurile organizarii, garantandu-va prin subinchirierea unui spatiu comercial o afacere eficienta.