MENU

Comments Off on 8 capcane ce ne pot astepta in contractul de inchiriere a unui spatiu comercial Ponturi comerciale

8 capcane ce ne pot astepta in contractul de inchiriere a unui spatiu comercial

8 capcane ce ne pot astepta in contractul de inchiriere a unui spatiu comercial

Daca o oferta de spatii comerciale de inchiriat v-a convins pentru incheierea unui contract, cititi cu atentie fiecare clauza a acordului astfel incat sa puteti negocia eventualele aspecte care sa va acopere de situatii neprevazute. Iata ce ar trebui sa luati in calcul la inchirierea unui spatiul comercial:

1. In special in cazul in care spatiul comercial dorit este supus unor interventii de renovare, recomandabil ar sa stabiliti cu exactitate data de la care va curge contractul de inchiriere. Data semnarii procesului de predare receptie ar fi cea mai indicata in acest sens, astfel incat sa puteti incepe efectiv exploatarea spatiului comercial.

interventii de renovare

 

 

 

 

 

2. Un aspect esential de clarificat este dat de contextul in care poate avea loc cresterea chiriei.

3. Daca unul dintre beneficiile spatiului comercial gasit este tocmai alaturarea de un proiect complementar in oferta celui dezvoltat de dvs ati putea discuta posibilitatea rezilierii contractului in cazul plecarii acestuia. Totodata, aceeasi perspectiva poate fi abordata si in cazului in care ati ales inchirierea unui spatiu comercial intr-un complex de cartier bazandu-va pe deschiderea oferita de o ancora.

ancora

 

 

 

 

 

4. Un alt punct al negocierilor poate privi posibilitatea recuperarii investitiei in consolidari, restaurari,

5. Recomandabil este sa stabiliti cu claritate obligatia reparatiilor si situatiile in care acestea incumba uneia dintre parti.

chirii

 

 

 

 

 

6. Negociati cu proprietarul inserarea in cadrul contractului a unei clauze de exclusivitate, astfel incat in situatia in care acesta detine mai multe spatii comerciale situate de-a lungul strazi sau intr-un complex sa nu incheie acorduri de inchiriere cu concurenta dvs directa.

7. Totodata, luati in calcul ca fiecare conditie sa sub care proprietarul poate rezilia contractul de inchiriere sa ramana neechivoca, reamintindu-va ca relocarea poate afecta considerabil baza de clienti de care va bucurati, amenintandu-va inclusiv rentabilitatea. Sfatuiti-va cu un agent imobiliar sau consilier juridic astfel incat sa nu fiti nevoit sa eliberati spatiul comercial pe durata unui contract de inchiriere valabil.  Inchirierea unui spatiu comercial ofera unui antreprenor o deschidere spre o anumita piata, dincolo de familiarizarea clientilor cu oferta si locul in care aceasta este disponibila aparand loialitatea de brand, aspect esential in dezvoltarea unei afaceri.

8. Nu in ultimul rand, recomandabil este sa stabiliti cu claritate daca exista loc pentru posibilitatea rezilierii contractului de inchiriere in situatia inchiderii activitatii, astfel incat pierderile aduse de acest proiect sa nu fie unele inca si mai mari. De asemenea, o initiativa inteleapta ar fi negocierea posibilitatii subinchirierii spatiului comercial pana la expirarea contractului. Ca oportunitate de diminuare a costurilor, subinchirierea unei portiuni din spatiul comercial ar putea presupune includerea unei tarabe sau unui chiosc in interiorul acestuia.

 

ultima

 

 

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page