MENU

Comments Off on De ce am colabora cu un agent imobiliar? Pastila Imobiliara, Uncategorized

De ce am colabora cu un agent imobiliar?

De ce am colabora cu un agent imobiliar
De ce am colabora cu un agent imobiliar
Alternativa colaborarii cu agentiile imobiliare nu surade multor clienti care mai ales in mobilitatea pietei s-ar concentra spre eficientizarea bugetului si nu astfel, nu doresc cheltuieli ce par la prima vedere nejustificate. Cu toate acestea, dincolo de o economie de timp, tranzactiile incheiate cu ajutorul unui agent imobiliar se dovedesc a fi cele mai inspirate, gratie unei serii de avantaje intre care:
Expertiza valorii reale a proprietatii – Desi am putea confrunta oferte similare doar ordonandu-le in functie de zone, anumite detalii precum pozitionarea concreta in raza unui kilometru, apropierea de factori de poluare fonica sau panorama pot stabili atat diferente majore in confortul experientei locative, cat si in evaluare si in potentialul proprietatii ca activ investitional. De asemenea, un agent imobiliar va poate preciza daca popularitatea unor anumite zone este doar o tendinta temporara sau intr-adevar pozitionarile emergente pot prezenta garantia stabilizarii unei anumite valori de piata iar astfel, achizitia in sine sa aiba si un caracter investitional si nu doar sa-si indeplineasca functiile locative.
apart 1
Prezentarea ofertelor inainte de a fi lansate catre public – Fiecare agent imobiliar este ajutat in activitatea sa de o baza de clienti intre care se disting investitorii care gestioneaza varii proprietati oferite spre inchiriere sau antreprenori interesati de extinderea afacerii. Potentiali clienti pentru noi tranzactii, acestora le vor fi prezentate prioritar oferte care se supun cerintelor lor insa o asemenea practica poate fi abordata si cu persoane ce nu prezinta o experienta anterioara cu agentia. Gratie acestei politici clientii din ambele parti se pot bucura de tranzactii eficiente in scurt timp de la exprimarea unor necesitati de spatiu.
apart2
Selectarea personalizata a ofertelor– Desigur, confruntarea ofertelor compatibile cu cerintele proprii poate fi realizata si de catre dvs, insa dincolo de posibilitatea unei alte utilizari a timpului dedicat acestei cercetari, nu rare sunt cazurile in care agentul prezinta proprietati mult mai avantajoase, ce nu ar fi putut intra intr-o astfel de selectie deoarece clientul nu se orientase spre anumite pozitionari pe care le considera in afara bugetului disponibil.
apart 3
Asistenta la negociere– Forta persuasiva reprezinta intr-adevar un dar cu care poate fi inzestrat fiecare dintre noi indiferent de activitatea profesionala insa experienta in domeniul vanzarilor, stapanirea unor tehnici de eticheta in acest plan si in special cunoasterea pietei confera agentului imobiliar o alta abordare, permitand negocierea atat a pretului, cat si a flexibilitatii modalitatilor de plata sau a includerii unor eventuale facilitati sau dotari in oferta.
apart 4
Verificarea regimului juridic in care este incadrata proprietatea – Chiar daca am putea crede ca doar cladirile istorice prezinta riscul unor schimbari in statut, ca urmare a actiunilor de retrocedare, nici constructiile contemporane nu pot fi ferite de eventuale litigii ce dincolo de trauma evacuarii din propria locuinta, risca sa arunce noul cumparator intr-un proces pentru recuperarea unor fonduri blocate. Agentiile imobiliare verifica regimul juridic al fiecare proprietati ce face obiectul oricarui tip de tranzactii iar statutul incert sau eventualele vulnerabilitati in fata prevederilor unor acte normative sunt expuse inca de la bun inceput clientului. Deosebit de importanta este verificarea si eventualelor vicii ascunse ce ar putea afecta experienta locativa.
apart 5
Redactarea documentelor in favoarea dvs– Dupa ce a negociat pretul sau eventualele conditii sub care este acceptata proprietatea, agentul imobiliar va poate consulta in privinta personalizarii documentelor ce insotesc tranzactia, astfel incat fiecare noua clauza impusa sa va favorizeze doleantele.
Relatia cu autoritatile domeniului imobiliar – Agentul imobiliar pregateste documentatia obligatorie pentru fiecare tranzactie si tot el va indeplini formalitatile pentru inregistrarea eventualelor mentiuni in actele funciare. De asemenea, in arhivele agentiei raman duplicate ce pot deservi clientului in diverse ocazii.
Recomandarea specialistilor pentru asigurarea confortului – Cele mai multe anchizitii imobiliare, cat si pregatirea pentru inchirierea proprietatilor sunt urmate de renovari sau chiar reparatii ce necesita echipe de profesionisti de incredere, colaboratori ce de asemenea pot fi recomandati de catre agentul imobiliar.
Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page