MENU

Comments Off on Principii generale in amenajarea spatiilor de lux Arhitectura

Principii generale in amenajarea spatiilor de lux

 
Daca proiectul unui magazin de lux ne-a adus in fata ofertei de spatii comerciale de inchiriat, e bine de stiut ca dincolo de pozitionarea intr-o zona selecta, interiorul conceptului prezinta un rol deosebit in credibilitatea de care aveti nevoie ca retailer. Mai mult decat atat, importanta amenajarii spatiului reprezinta una dintre cerintele fundamentale in contractile de francize si distributie autorizata, acorduri in care specificatiile impuse de brand-uri privesc aspecte de la amplasare, suprafata, incadrarea elementelor, iluminat, mobilier la décor. Iata cateva sfaturi pentru a recrea o atmosfera a luxului:
1.      Alegeti elementele reprezentative pentru cultura luxului
In mentalitatea colectiva, luxul va avea corespondente nuantele proprii regalitatii precum rosul, visiniul, violetul si bleumarinul, a caror incarcatura spirituala este data fie de legende, fie de costul producerii pigmentilor.
Privilegii stravechi ale monarhilor, clerului si nobilimii nuantele metalice intotdeauna vor reprezenta cu success conceptele proprii industriei luxului.
Un ton ce a ajuns a fi traditional asociat cu luxul este negrul, care introdus in amenajarea interioarelor focalizeaza atentia asupra produselor.
1. Alegeti elementele reprezentative pentru cultura luxului
2.      Inspiratie pe axa temporala
O idee ce incanta indiferent de cadru vine din partea recreerii fastului aristocratiei prin opulenta transpusa de mobilierul masiv in linii ondulate si ornamentatie elaborata ce evoca perioadele Baroc si Rococo.
O alta conventie a industriei luxului este cea inspre minimalism, eleganta liniilor precise si un décor sobru evidentiind produsele.
In acelasi timp puteti alege dinamismul esteticii futuriste, continua inovare, originalitatea si curajul de a revolutiona fiind atribute ale industriei luxului. Mai mult decat atat, caracterul neconventional va avea un impact intrigand vizitatorii spre o alta recunoastere si apreciere a spatiului.
2. Inspiratie pe axa temporala
3.      Intotdeauna alegeti autenticitatea
Nu faceti niciodata concesii cand vine vorba de calitatea amenajarii si amintiti-va intotdeauna ca spatiul trebuie sa oglindeasca produsele.
Daca doriti acuratete in reproducerea unei epoci, indreptati-va spre obiecte care intr-adevar dateaza din acea perioada. Amintiti-va de cate ori nu ati fost placut surprinsi sa regasiti in magazine sau restaurante tablouri pictate in urma cu mai bine de un secol sau piese de mobilier autentice.
Daca nu doriti sa investiti in elementele decorative, cea mai inspirata optiune vine din partea pieselor nerecognoscibile, care insa se disting prin eleganta si un aspect costisitor prin textura, detalii si lucratura.
3. Intotdeauna alegeti autenticitatea
Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page