MENU

Comments Off on Garsoniere de vanzare: cum le selectam, cum obtinem profit si de ce sa nu facem un compromis Vanzari Apartamente

Garsoniere de vanzare: cum le selectam, cum obtinem profit si de ce sa nu facem un compromis

 

Cum selectam o garsoniera de vanzare


 
In special in urma unor noi abordari, bazate pe flexibilitate si ergonomie a garsonierelor de vanzare in ansambluri rezidentiale, acest locuinte au devenit din ce in ce mai tentante pentru tineri, antreprenori sau chiar familii. Iata ce aspecte am putea lua in considerare in selectarea garsonierelor aflate la vanzare:

Cum valorificam pozitionarea
In ciuda suprafetei mai mici, garsonierele aflate la vanzare permit suficiente oportunitati de profit, de la gazduirea unui proiect profesional la inchiriere. Daca doriti un plasament care a genereze venituri, indreptati-va spre oferta de garsoniere de vanzare in zone ultracentrale sau in cele din proximitatea campusurilor universitare sau ale centrelor de afaceri, aceste amplasari permitand cu usurinta inchirierea.
Daca doriti ulterior vanzarea garsonierei, nu uitati ca ati putea intampina dificultati daca optati pentru achizitia unui spatiu greu accesibil, eventual in imprejurimile orasului.

Ce trebuie sa stim despre suprafata
Potrivit specialistilor Regatta Imobiliare, oferta de garsoniere de vanzare de pe piata variaza de la 35 la 60mp, fiecare permitand atat abordarea ca locuinta, cat si ca birou sau spatiu comercial.

Este posibila castigarea spatiului
Daca in selectarea ofertelor de vanzare, gasiti garsoniere expuse pe lungime luminii naturale, puteti plasa cu incredere un corp de mobilier cu o deschidere dubla, cum ar fi cazul unei biblioteci modulare, ce permite ocuparea din ambele fete.
Pentru garsonierele la care ferestrele se regasesc pe latimea laturei camerei, un perete din sticla opaca, prin care este permisa patrunderea luminii naturale reprezinta optiunea ideala pentru castigarea unei camere in plus.
O alternativa abordata in special la garsonierele puse la vanzare in blocurile vechi est cea de transformare a bucatariei in camera de zi si inchiderea balconului pentu aceasta destinatie.

O putem transforma in spatiu de lucru
Atat in situatia garsonierelor aflate la vanzare in ansambluri reidentiale noi, cat si cele din blocurile vechi, aceste locuinte sunt indeosebi regasite la parter sau etaje inferioare. In situatia unei pozitionari stradale, usor accesibile, ofertele de garsoniere de vanzare atrag indeosebi antreprenorii sau specialisti ce urmeaza profesii liberale, garantand o portunitate deosebita pentru amenajarea unui birou, potrivit echipei Regatta. O astfel de conversie poate fi realizata cu usurinta prin acordul proprietarilor, insa daca v-ati decis asupra unei garsoniere aflate la vanzare intr-un ansamblu rezidential, nu uitati sa confruntati regulamentul interior dedicat locatarilor pentru eventuale interdictii asupra acestor proiecte.

La ce facilitati am putea sa ne asteptam
Potrivit specialistilor Regatta, garsonierele aflate la vanzare in ansambluri rezidentiale noi tenteaza printr-o paleta atragatoare la facilitati, de la balcoanele generoase la acces catre parcari subterane, gradini, terenuri de joaca, Sali de fitness sau chiar piscine.

 

 

 

Cum obtinem profit din vanzarea unei garsoniere

 


Avand in vedere potentialii clienti carora se adreseaza ofertelor de garsoniere de vanzare, acestea indica o serie de particularitati ce odata luate in considerare pot sa ne poarte spre un plasament eficient. Iata cateva ponturi pentru selectarea ofertelor de vanzare, astfel incat garsoniera achizitionata sa reprezinte o investitie eficienta.

Ce destinatie va avea garsoniera?
Ofertele de garsoniere de vanzare atrag atat persoanele in cautarea unui spatiu locativ, cat si antreprenorilor sau specialistilor din profesii liberale ce cauta un spatiu pentru activitatea lor, precizeaza specialistii companiei Regatta. In functie de o astfel de destinatie, orientati-va spre garsoniere amplasate in zone ce va pot oferi fie o experienta locativa confortabila, prin accesibilitate si legaturi usoare spre toate punctele de interes, fie o deschidere spre publicul cu care doriti sa comunicati. Din experienta specialistilor Regatta, garsonierele aflate la vanzare la parter au putut fi rapid convertite in birouri notariale sau de avocatura, agentii de turism, centre de asigurari, magazine de cartier sau chiar saloane de infrumusetare sau fizioterapie, proiecte ce nu necesita pozitionari speciale, putand fi operate in orice zona a orasului.
 
Carui public ne adresam?
Daca dorim sa valorificam garsoniera prin inchiriere sau vanzare ulterior, recomandabil ar fi sa intocmim un plan legat de posibilitatea de acceptarea pretului si bineinteles, pozitionarile ce ar favoriza astfel de clienti. Piata pentru vanzarea sau inchirierea garsonierelor include de obicei studentii, tinerii profesionisti, expatii sau eventual familiile tinere, aceste segmente de clienti find avantajate de amplasari centrale sau semicentrale, nu unele premium.
 
Spre ce amplasare ne indreptam?
Specialistii Regatta va amintesc ca intotdeauna in situatia unor fluctuatii majore ale pietei, pretul de vanzare al garsonierelor si apartamentelor centrale si ultracentrale va fi cel mai putin afectat. In acelasi timp, daca dorim sa netranzactionam garsoniera, orientati-va spre ofertele de vanzare din proximitatea centrelor de afaceri sau campusurilor universitare.
Dat fiind faptul ca piata pentru vanzarea garsonierelor este mai restransa decat cea pentru apartamente, o alegere inspirata este data intotdeauna de zone accesibile, ce prezinta interes pentru persoanele tinere si dinamice.

Ce suprafata ne-ar avantaja?

Bineinteles, in special pentru locuinte cu un numar restrans de camere, ideal ar fi sa ne indreptam spre suprafete cat mai generoase, iar ofertele de garsoniere de vanzare merg inspre 50-55 mp patrati. Specialistii Regatta au remarcat o tendinta in vanzarea acestor garsoniere pentru transformarea lor in apartamente cu doua camere. Daca nu doriti sa investiti in suprafata si tineti mai degraba la alti factori precum pozitionarea, orientati-va spre o compartimentare eficienta cand selectati garsonierele aflate la vanzare, astfel incat sa nu apara pericolul unor spatii ce compromit amenajarea, dincolo de experienta locativa.

 

 

 

 

Ce implica un compromis in alegerea unei garsoniere de vanzare


 
Bugetul reprezinta principalul criteriu de selectare a ofertei de garsoniere de vanzare, insa in alegerea viitoarei noaste locuinte mai tinem cont si de amplasare, suprafata, accesibilitate, data constructiei si facilitati. Alaturi de specialistii companiei imobiliare Regatta am elaborat o analiza asupra implicatiilor aduse de renuntare la unele aspecte ce sustin pretul de vanzare al garsonierelor:

 


Daca am renunta la pozitionare
Dincolo de accesibilitate, alegerea unei garsoniere aflate la vanzare intr-o zona central va reduce din riscurile unei scaderi a valorii locuintei in cazul fluctuatilor pietei imobiliare, va sfatuiesc specialistii Regatta.
Nu uitati ca o pozitionare izolata va creste si costurile de deplasare spre puncta de acces, fapt ce ar putea limita din eficienta investitiei intr-o garsoniera cu un pret redus de vanzare.


Daca am renunta la suprafata
Nu neaparat suprafata, cat o compartimentare neinpirata poate compromite confortul si amenajarea locuintei, asadar in confruntarea ofertelor de garsoniere de vanzare, nu neglijati planul acestora.
Garsonierele aflate la vanzare cu o suprafata mai mare, de peste 45mp prezinta avantajul convertirii in apartamente de doua camera, prin adaugarea unui perete din sticla opaca sau a unui corp de mobilier care sa imparta incaperea principala.

 

Daca am renunta la data constructiei

Specialistii Regatta au stabilit ca principale avantaje ce sustin pretul de vanzare al garsonierelor din ansamblurile rezidentiale noi calitatea contructiei si a finisajelor, suprafetele vaste si gama de facilitate ce le insoteste,  aceste oferte prezentand insa costuri mai ridicate de achizitie si mentenanta. Garsonierele de vanzare in blocurile contruite dupa 1977 conving prin suprafetele mari si amplasarea buna, insa au ca dezavantaje o comunitate eterogena de vecini si locurile de parcare limitate. In tot acest timp, garsonierele aflate la vanzare in blocuri vechi tenteaza prin pozitionarea ultracentrala, o arhitectura eleganta, cu o eventuala valoare culturala, insa aduc ca inconveniente suprafata modesta, structura de rezistenta slabita si instalatiile deteriorate.

 

Daca am renunta la facilitati
Desigur paleta de facilitati lansata de dezvoltatorii imobiliari in ofertele de vanzare ale apartamentelor si garsonierelor pot oferi atmosera unei perpetue vacante, insa stilul de viata alert nu permite pe deplin o astfel de experienta. Daca inca puneti in balanta acceptarea pretului de vanzare a unei garsoniere ce ofera deschidere spre piscina, spa sau gradina, ganditi-va la programul dvs diurn si la cat din timpul liber alegeti in general sa-l petreceti in propriul camin. Pentru o persoana activa, ce savureaza iesirile si excursiile  continue, poate ar fi preferabila orientarea spre ofertele de garsoniere de vanzare in zone ce faciliteaza conexiunile cu locul de munca sau alte puncte de interes, ar fi recomandarea specialistilor Regatta.

 

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page