MENU

Comments Off on Concepte inedite de reconversie a fabricilor abandonate Ponturi comerciale

Concepte inedite de reconversie a fabricilor abandonate

loft

O privire aruncata pe oferta de spatii industriale, hale si depozite de vanzare ne aduce in fiecare oras in fata unei liste de fabrici dezafectate si abandonate ce pot fi expoatate pentru a gazdui diverse proiecte, adesea total nerelationate cu destinatia lor initiala. Aceasta revigorare a cladirilor este favorizata de amplasarea lor in general in zone apropiate de cele centrale, localizare ce va influenta si receptivitatea fata de noile proiecte. Printre cele mai populare proiecte de reconversie a fabricilor devenite nefunctionale pot fi mentionate.

hypermarket

 

 

 

 

 
1. Hale si depozite
Cele mai apropiate astfel de proiecte prevad amenajarea fabricilor astfel incat sa fie utilizate ca hale si depozite, in special in cazul fabricilor ridicate in epoci in care limitele oraselor erau semnificativ reduse, o astfel de reconversie oferind beneficiul accesarii unor zone centrale.

2. Hypermarket
Fiind conditionate de o suprafata vasta si o curte generoasa, magazinele hypermarket pot functiona cu success in fabrici dezafectate, neimpunand cerinte de iluminat, spre deosebire de alte concept retail.

3. Club
Gratie izolarii fonice deosebite, fostele fabrici dispuse pe un singur nivel permit amenajarea cluburilor, iar in cazul curtilor compacte, chiar completarea acestor concept print erase sau restaurante.

 

club

 

 

 

 

 

 

4. Proiecte rezidentiale
Ca urmare a dotarilor modeste pentru o destinatie de locuit, fabricile a caror compartimentare prevede multe incaperi de birouri si ateliere pot fi convertite in concepte de sedere temporara, precum hostelurilor si daca localizarea include apropierea de centre universitare, chiar camine private pentru studenti.

rezidential

 

 

 

 

 

 

5. Centru cultural sau de expozitie
Atat in cazul spatiilor deschise cat si in situatia celor compartimentate in diverse incaperi pot fi amenajate pavilioane de expozitie fie cu destinatie de prezentare, fie cu posibilitatea vanzarii.
Spatiile destinate gazduirii birourilor si laboratoarelor fabricilor pot fi convertite pentru a fi exploatate individual ca ateliere de creatie.
Mai mult decat, aceasta transformare a evidentiat segmentul “loft conversion”, ce presupune amenajarea mansardelor din fabricii ca spatii de locuit, in timp ce restul suprafetei este amanajat ca atelier de creatie.
In tara noastra, Fabrica de Pensule din Cluj – concept ce aduna 8 galerii de arta si aproximativ 50 de artisti- este cel mai cunoscut astfel de proiect.

 

galerie

 

 

 

 

 

 

6. Clinica
Nu in ultimul rand, atat compartimentarea, cat mai ales rezistenta structurii ce permite amplasarea tehnicii cu o greutate masiva recomanda spatiile pentru transformarea lor in clinici.

 

 

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page