MENU

Comments Off on Cartierele pe care intai le-am cunoscut din melodii Arhitectura

Cartierele pe care intai le-am cunoscut din melodii

Cartierele pe care intai le-am cunoscut din melodii

Dincolo de a ne citi gandurile si de a ne exprima trairile, magia muzicii ne apropie de locuri in care chiar daca nu am pasit, le cunoastem parca mult prea bine din propriile amintiri, emotii si stari. Am tot fost pe aici ba la petreceri, ba la karaoke, ba in clipe de relaxare, am furat din vraja lor pentru a crea noi imagini si povesti din mesajul cantecelor dedicate lor, dar am zis sa descoperim mai bine strazile si cartierele din melodiile cu care am crescut:

 

Champs Elysses, Paris – de la 13 000 E/mp2 la 29 000E/mp2

 

Et si tu n’existai pas, Champs Elysees, où seraient nos rêves commencer? Cu siguranta aceasta intrebare s-a strecurat si in gandurile lui Joe Dassin, mai ales ca in oda adusa bulevardului parizian, ne aminteste nu doar in limba franceza, ci si in traducerea germana sau chineza cum chiar si in soare, chiar si pe vreme de ploaie, pe Champs Elysees gasim tot ce ne pofteste inima!

champs_elysees_paris_france-normal

 

 

 

 

 

 

 

 

KNSM, Amsterdam – 3700 E/mp

 

Splendoarea tarmului mediteranean din Roquebrune-Cap-Martin, de altfel refugiul sau pentru inspiratie l-a purtat pe Jacques Brel cu gandul spre portul din Amesterdam si ai sai marinari care prin demnitate, pasiune si tarie de caracter simbolizeaza chintesenta barbatului adevarat. Dans le port d’Amesterdam sau cel putin, destul de aproape, mai precis pe insula KNSM gasim una dintre cele mai dinamice si atractive zonei ale orasului, o alternativa inca mai actuala si mai plina de culoare la distractia cu care il asociem in ganduri si suflet.

knsm-amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Penny Lane, Liverpool – 2700 E/mp

 

Cum fiecare oras se dezvaluie celor care se detaseaza de ritmul lui nebun spre un moment de respiro, tot astfel clipele de asteptare in statia la care se intalnea cu prietenul sau John Lennon pentru a lua autobuzul spre centru i-au deschis lui Paul McCartney ochii si inima spre frumusetea strazii Penny Lane din Liverpool. Un colaj al farmecului lucrurilor marunte –frizerul ce se mandrea cu colectia de tunsori facute de el, bancherul-motociclist ce nu purta vreodata pardesiu cand ploua, pompierul cu clepsidra ce purta cu el portretul Reginei, sora medicala ce vindea maci- Penny Lane ramane una dinte cele mai iubite melodii Beatles, inspirand un continuu furt al indicatoarelor cu numele strazii. Pana cand municipalitatea s-a tot saturat sa le inlocuiasca si a decis sa scrie numele strazii pe zidurile caselor.

penny-lane

 

 

 

 

 

 

 

Laurel Canyon, Los Angels – 1200Dolari/mp2

 

Cartierul a tot fost cantat in romane, filme, melodii dar Jim Morrison a fost cel care i-a daruit Strada Dragostei, locuind in Laurel Canyon cu iubita sa, Pamela Courson.

“I see you live in Love Street”, deloc o alegere nepotrivita, avand in vedere ca prin cartier s-au mai regasit celebritati de la diva filmului mut Clara Bow la Joni Mitchell, John Lennon, Frank Zappa, George Clooney sau Jack Nicholson. Cei atrasi de fenomene paranormale se pot alatura aventurierilor care se strang pentru a prinde fantoma magicianului Harry Houdini.

canyon-store

 

 

 

 

 

Ipanema, Rio de Janeiro – 3500 E/mp

 

Intr-o zi aparent obisnuita pentru insorita plaja din Rio de Janeiro cand tabloul daruit de terasa de la Veloso Bar capta frumusetea unei brunete cu ochii de smarald. Pentru cei de-ai locului Helô Pinheiro era o prezenta familiara, drumul spre plaja purtand-o prin fata barului in care cateodata intra trimisa de mama ei pentru a cumpara tigari. Superba carioca, mai precis nativa din Rio, avea insa sa fure multe clipe de reverie spre Ipanema, gratie melodiei pentru prima oara interpretata in 1963 de catre João Gilberto, sotia sa Astrud si Stan Getz.

Helô, pe care o puteti saluta poposind in magazinul sau, Garota de Ipanema, evoca vara lui 1962, vremuri in care gratia sa naturala au inspirat melodia nemuritoare cantata de la Frank Sinatra pana la Madonna spunand ca dragostea facea atunci totul mai frumos. Dragostea n-are cum sa paraseasca insa plaja din Ipanema si atat galeriile de arta, cat si tentatiile din fiecare baixo, respectiv concentratii de cluburi si terase, ne pot convinge in fiecare clipa de emotiile locului. Dupa ce cunoastem atat fata, cat si cartierul, nu ramane decat sa ne savuram efervescenta plajei intr-un repaos la unul dintre barracas. Cu siguranta vom remarcam o noua Girl from Ipanema…

ipanema

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page