MENU

Comments Off on Cartierele hipster de vizitat, de cunoscut si de iubit intr-o viata! Arhitectura

Cartierele hipster de vizitat, de cunoscut si de iubit intr-o viata!

Prima poza

Prima poza

 

 

 

 

 

Ce anume recomanda un cartier ca fiind cool? Pai, oamenii, am putea spune! Bun, dar prin fantezia, curajul si dorinta de a schimba lumea, tot ei,  cand e sa sfiinteasca locul, ii confera o identitate care inspira privita din fiecare unghi sau –cum vorbim despre cartiere- strada. Chiar daca nu ne declaram hipsteri, cartierele ce se impun ca adevarate centre ale acestor comunitati se dovedesc a fi realmente cuceritoare prin poveste si oportunitati de distractie:

Canal Saint Martin – Paris – 9000Euro/mp

Daca simpatia cu care am urmarit-o pe Amelie a trezit pentru unii dintre noi nemuritoarea nostalgie pentru Paris, Canal Saint Martin deja s-a strecurat in inimile noastre, dar in candoarea de a recrea povestea incredintand un vis cu fiecare piatra aruncata in apa, vom descoperi exact universul conturat pentru un spirit rebel.

Pentru stralucire, bifam Arrondisment 8, dar pentru Parisul cool ne oprim pe Canal Saint Martin si-i cunoastem pub-urile si magazinele in care vom intalni exact brand-urile momentului. Daca va deveni noua noastra casa, vom zambi apoi cand vom revedea in opera lui Alfred Sisley farmecul sau de odinioara.

Canal_saint_martin

 

 

 

 

 

 

Shoreditch, Londra – 13 500 Lire sterline/mp

A locui in acelasi cartier in care a poposit chiar si William Shakespeare chiar trebuie sa fie o experienta de care sa ne amintim cu drag si de ce nu, cu mandrie! Familiarizandu-ne cu cartierul, intalnim prin restaurante lucrari semnate de cel mai apreciat artist contemporan, Damien Hirst, culmea, unul dintre vecini, alaturi de Russell Brand, una dintre figurile iconice ale “noii revolutii”. Printre personalitatile ce au impus Shoredicth drept un epicentru al creativitatii ar mai fi si regretatul Alexander McQueen. Mai sunt necesare argumente?

Vecinul Dalston ii ameninta insa dominatia, fiind declarat de catre The Guardian drept cel mai cool loc din intregul Regat, dar totusi nu se poate mandri cu o asemenea mostenire culturala!

shoreditch1

 

 

 

 

 

 

Williamsburg, New York – de la 2300 la 3800 dolari/mp

Welcome to Brooklyn! E ceea ce ne-am fi asteptat oare? Daca in 1996 o evidenta numara 3000 de artisti plastici iar in paralel, trupe din varii genuri evoluau in muzica, poate ca orice idee preconceputa ar trebui reconsiderata despre Williamsburg, locul care i-a dat pe Man Ray, Henry Miller, Barbra Streisand, Gene Simmons sau Mel Brooks.

Se spune ca toate elementele sub care evolueaza stilul de viata al unui hipster se nasc in Williamsburg!

williamsburg

 

 

 

 

 

 

 

Kreuzberg Berlin – 3500 Euro/mp

Hotarul dintre Est si Vest, scena contrastului coplesitor dintre doua lumi s-a dezvoltat drept un nucleu al contraculturii iar intr-unul dintre cele mai influente centre ale artei contemporane, asa cum este recunoscut Berlin, o asemenea evolutie nu poate decat sa convinga iremediabil orice spirit creativ.

In X-berg, asa e cum e supranumit gasim o concentratie impresionanta de cluburi, mai ales ca in cartier s-a nascut genul Punk-Rock.

Proiectele creative ce-l insufletesc si mozaicul etnic ce-i subliniaza farmecul se dezvaluie in festivalul anul Carnavalul Culturilor.

Nici vecinul, Friedrichshain, cu ale sale cladiri colorate ce ne poarta cu gandul spre Hundertwasserhaus, nu e de ratat!

kreuzberg-friedrichshain-graffiti-kiez-punk-1

 

 

 

 

 

 

 

Erzsébetváros, Budapesta – 1100 Euro/mp

Pierzandu-ne pe stradutele tainice ale Districtul VII, gasim suficiente pub-uri ascunse in curti sau baruri amenajate in ruine. Si tot asa, cutreierand strazi tainice, care inca pastreaza parfumul secolului al XIX-lea dam si de Dohány, cea mai mare sinagoga din Europa.

Erzsébetváros

 

 

 

 

 

 

Nørrebro, Copenhaga -1700Euro/mp

Bine ati venit in cartierul cu cea mai mare densitate de biciclete! Sa fie ele singurul liant intre lumile ce se dezvaluie in Nørrebro, locul de intalnire al protestelor cartierul cosmopolit, creat din frumusetea atator ulturi, marturie a visurilor celor ce pornesc spre Danemarca in cautarea unui alt viitor?

In Nørrebro se odihnesc si Hans Christian Andersen, Niels Bohr sau Søren Kierkegaard.

Norrebro

 

 

 

 

 

 

Florentin, Tel Aviv – 7722Euro/mp

Un muzeu viu pentru arta graffiti –in mod curios, ilegala in Israel- dezvoltat sub influente elene si turcesti, Florentin este un adevarat centru al distractiei boeme prin cluburi amenajate in foste depozite. Cartierul a inspirat chiar si un sitcom.

florentin-street-party

 

 

 

 

Shimokitazawa Tokyo – 3000Euro/mp

O evadare din universul futurist conturat de luminile neon in care Tokyo se arata in gandurile noastre, Shimokitazawa este locul boem, plin de culoare, in care sa asteapta cluburi, teatre, magazine vintage, pub-uri si…cafenele cu pisici. Exact, ca parte a tematicii, sunteti intampinati cu o echipa intreaga de pisici care se vor cuibari in bratele dvs, dornice de joaca sau de alint! Poate fi descoperit cu Shimochari, cuvant ce in cartier desemneaza bicicletele.

Shimokitazawa

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page