MENU

Comments Off on Bilantul Pietei imobiliare in anul 2013 Stiri Imobiliare

Bilantul Pietei imobiliare in anul 2013

Un prim bilanț pe anul 2013, eliberat de compania Regatta Real Estate, este în măsură să reflecte situația pieței imobiliare pentru anul care se va încheia în curând. Bilanțul, efectuat pentru zona de rezidențial, arată că, în pofida crizei economice care nu s-a încheiat deocamdată, în piața imobiliară internă există încă cerere pentru imobile catalogate drept “lux”, în zone binecunoscute pentru acest lucru, precum: Dorobanți, Kiseleff sau Aviatorilor, la un preț corect. Noutatea adusă de 2013 a fost un anumit echilibru pe care piața l-a cunoscut, prin faptul că, în ultimul an, preturile au stagnat, ceea ce se traduce, pentru specialiști, într-un preț corect al proprietăților. Practic, ceea ce se constată este faptul că s-a ajuns la un prag minim al prețurilor care, cel puțin teoretic, nu mai au cum să scadă.

Din acest punct de vedere, vânzătorii care țin încă la preț, au și vor avea din ce în ce mai mult dificultăți în a-și vedea scopul atins, acela de a-și vinde imobilele. În schimb, cei care au înțeles că piața s-a așezat și și-au ajustat prețurile în consecință, până la întâlnirea cu oferta cumpărătorilor, au reușit să încheie tranzacțiile pe care le aveau în vedere.

În acest context, compania Regatta a vândut, încă de la începutul acestui an, proprietăți cu prețuri cuprinse între 90.000 euro și 1.200.000 euro. Dintre acestea, apartamentele vândute au avut prețuri cuprinse între 90.000 euro si 200.000 euro, iar casele – între 200.000 euro și 1.200.000 euro.

Zonele în care au existat cele mai multe solicitări de cumpărare au fost cele noi, precum: Pipera – Iancu Nicolae, Corbeanca, Snagov, dar și zonele ultracentrale recunoscute pentru potențialul lor imobiliar: Zona de Nord – Herastrău, Dorobanți, Aviatorilor-Kiseleff, Primăverii. Mai mult, în zonele ultracentrale foarte aglomerate, unde terenul aferent imobilelor nu este generos, s-a observat o tendință de a achiziționa imobile aflate în apropierea parcurilor (ex: Cișmigiu, Parcul Carol).

Per ansamblu, valoarea imobilelor tranzacționate în cadrul Departamentului Rezidențial al companiei Regatta în 2013 a fost de 8 milioane de euro.

Cu 20 ani de activitate pe piaţa imobiliară, Regatta este cea mai importantă companie cu capital integral românesc din industria de real estate. În 2013, sub sloganul “Open Your Future!”, Regatta a celebrat, printr-o campanie aniversară, cei 20 de ani de activitate ai firmei, în urma cărora poate fi cu ușurință descrisă ca fiind “The Real Estate Company”.

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page