MENU

Comments Off on 5 recomandari pentru infiintarea unui concept store Visual Merchandising

5 recomandari pentru infiintarea unui concept store

profil stil de viata

Daca v-ar tenta achizitia unui spatiu comercial de vanzare, puteti transforma noua dvs investitie intr-una dintre cele mai populare platforme de retail, mai precis concept store-ul. Pentru un astfel de proiect puteti lua in calcul urmatoarele aspecte reprezentative pentru concept store-uri.

  1. Profil stil de viata

Nucleul unui concept store este celebrarea valorilor, idealurilor si convingerilor ce insotesc un anumit stil de viata. Spatii cu o identitate precis definita, concept store-urile pot fi adesea planificate in baza unui mood board, mai exact un cadru ce aduna totalitatea elementelor estetice relationale cu o anumita notiune, din aceasta retea fiind ulterior stabilite reperele sub care va fi adunata oferta.

profil stil de viata

 

 

 

 

 

  1. Produse

Farmecul unui concept store este dat tocmai de oferta intriganta, selectata dintr-o paleta de domenii, de la mobila la piese vestimentare, carti, muzica sau bijuterii. Eterogena, dar in acelasi timp unitara, ea combina antichitati cu inovatii, piese in editie limitata cu obiecte aparent banale, creatii ce poarta semnaturi de prestigiu cu produse lipsite de sonoritatea unui brand. Indiferent de natura produselor, oferta este unita prin coerenta, neglijarea acestui aspect distanteaza obiectul de conceptul ce sta drept esenta a magazinului. Abordati infiintarea unui concept store cu o viziune cat mai deschisa, ramificatile spre care poate fi dezvoltata oferta fiind nebanuite. Aprovizionarea se va face atat prin acorduri de distributie autorizata, cat si prin achizitia de obiecte din diverse surse (bazaruri, targuri, magazine de antichitati, alte concept store-uri) care ar putea fi in armonie cu oferta.

produse

 

 

 

 

 

  1. Cadru propriu unei galerie de arta

Lasati-va inspirati de valorificarea lucrarilor intr-o galerie de arta cand concepeti stilizarea spatiului. Incadrati produsele intr-o armonie, fara a estompa farmecul vreunuia dintre ele. Prezentarea poate fi imprumutata din conventiile artei, utilizand piedestale sau rame.

galerie de arta

 

 

 

 

 

  1. Stil particular

Concept store-ul dvs trebuie sa se distinga prin totalitatea elementelor ce definesc experienta de cumparaturi, de la departajarea spatiului si dispunerea marfii, la metodele de iluminat si chiar parfumul folosit pentru incapere. Aceste aspecte pot fi unele personalizate sau pot fi alese cu precizie, astfel incat sa para unice.

stil particular

 

 

 

 

 

  1. Produse personalizate

Odata ce magazinul se bucura de popularitate, devenind o destinatie a cumparaturilor si a evenimentelor mondene, puteti oferi ca expresie a identitatii varii produse intre care primul ca accesibilitate ar fi un CD cu o compilatie a melodiilor ce asigura atmosfera magazinului. Urmatoarele proiecte ar putea viza propriul parfum sau varii colectii pentru care sa fie implicate designeri autohtoni.

produse auxiliare

Distribuie! Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorEmail this to someonePrint this page